woensdag 14 mei 2014

Gehaakte muts met reliëfstokjes

haken, muts, reliefstokjes, patroon, oorflap, vlecht, Phildar Terre Neuve Ocean

Op het moment dat de winter van 2013 eraan kwam, wilde ik wel eens een muts haken. Maar welke? En voor wie? Nou, waarom niet voor mijn neefje? Nu ik erover nadenk is hij toch wel mijn favoriete slachtoffer voor het dragen van mijn proefhaaksels! Nou moet ik zeggen dat de muts best aardig gelukt is en dat mijn schattige neefje helemaal niet voor schut hoeft te lopen met zo'n stoere muts...
Maar we zijn er inmiddels wel achter dat hij geen mutsendrager is. Alles wat je op z'n hoofd zet, moet er zo snel mogelijk weer af!

Op Pinterest ging ik op zoek naar een leuk patroon, niet zo'n simpele muts, maar iets bijzonders. Het liefst met een reliefsteek, zodat hij wat meer volume krijgt en extra warm is. Ik vond een mooi haakpatroon op de website Alli Crafts. Zij maakte op basis van een bestaand patroon verschillende versies voor verschillende kindermaten. Je vindt ze allemaal op haar website, met de link naar het originele patroon voor volwassenen. Je mag de muts die je maakt met dit patroon verkopen, maar als je dat online doet, wordt een link naar haar website gewaardeerd.

Het is leuk om weer eens wat nieuws te proberen naast de bekende stokjes en vasten... Deze reliëfstokjes waren voor mij even een uitdaging, maar als je er even de tijd voor neemt, heb je het zo onder de knie. Inmiddels heb ik deze steek ook gebruikt voor een gehaakte kussenhoes, maar die is nog steeds niet af. Binnenkort meer daarover!

In een wolwinkel vond ik Phildar Terre Neuve in kleur Ocean (0104). Een garen van 100% wol met een mooi kleurverloop van heel donkerblauw naar helder turqoise. Ik gebruikte haaknaald 6mm. Uiteindelijk kreeg ik de smaak van de reliëfstokjes te pakken en kreeg ik steeds meer lol in het haken van de muts. Met een klein beetje pijn in m'n hart heb ik 'm afgegeven aan m'n neefje...


Het door mij vertaalde patroon voor deze muts deel ik binnenkort hier op mijn blog. Hoe je een reliëfstokje haakt, lees en zie je in mijn fototutorial.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten