vrijdag 15 april 2016

Raad met draad op de naaimachine

Het is weer even stil geweest hier op mijn blog. Druk geweest met van alles en haken stond even op een laag pitje. Inmiddels heb ik afscheid genomen op mijn werk en daardoor heb ik nu zee├źn van tijd. Om eindelijk eens die girafdeken (pixeldeken) af te maken, een haakproject waar ik al twee jaar mee bezig ben en dat tussendoor lange tijd in de kast lag... Maar ook is er nu tijd om nieuwe dingen op te pakken! Zo wilde ik heel graag leren naaien op de naaimachine. De afgelopen weken heb ik daarom naailessen gevolgd, met als resultaat een jurk voor mezelf en de aanschaf van mijn eigen naaimachine :-)

Dat is weer even wat anders dan raad met draad hier op mijn blog. Nu krijg ik raad met draad op een heel ander vlak! Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind, maar het is weer totaal anders dan het haken. Het leren kennen van de naaimachine, het leren van alle nieuwe termen, het onder de knie krijgen van het lezen van patronen. Alles is weer anders! Maar stapje voor stapje komen we er wel...

Mijn hoofd zit vol plannen voor projectjes op de naaimachine: kleding voor mijn zoontje, een hoes voor zijn autostoel, het maken van een eigen speldenkussen, kussenhoezen voor op de bank, een hoes voor de naaimachine... Maar ja, die girafdeken ligt ook nog steeds te wachten. Dat wordt dus afwisselen, maar dat is ook wel weer leuk: op verschillende manieren creatief bezig zijn! Nooit gedacht dat dat bij mij zou passen, maar tot nu toe gaat het me redelijk goed af ;-).

Hebben jullie nog andere handwerkhobby's naast het haken?

1 opmerking:

  1. Breien, naaien, iets met papier, bloemen,.... Er is zoveel leuks te doen.

    BeantwoordenVerwijderen