vrijdag 21 maart 2014

Oud en nieuw

Terwijl de eerste zonnestralen gesignaleerd zijn, wil ik hier wat 'achterstallig onderhoud' proberen weg te werken. Ik heb inmiddels heel wat haakprojectjes afgerond die ik hier graag wil showen, dus laat ik hier iets zien van vorig jaar en iets waar ik nu mee bezig ben.

Vorig jaar haakte ik mijn eerste e-readerhoesje, voor mijn toen net aangeschafte e-reader. We zouden in maart naar Fins Lapland gaan en dan is het beschermen van je e-reader toch wel belangrijk. De e-reader zou naast de enorme kou ook flink wat te verduren krijgen in onze reistas, tijdens de tocht op de slee en sneeuwscooter. Op de website van Hobby- en handwerkles vond ik een handig instructiefilmpje voor het maken van een hoesje op maat. En een bijkomend voordeel: je leert met dit filmpje ook meteen hoe je een haakdiagram kan lezen. Geen overbodige luxe voor een beginnend haakster als ik! 

Met behulp van het filmpje leerde ik in het rond haken, wat best spannend klinkt als je nog nooit verder bent gekomen dan wat mislukte gehaakte lapjes. En ohja, de granny squares. En ik leerde ook hoe je een rechte rand maakt nadat je oneindig in het rond gehaakt hebt. Dan hou je namelijk altijd een hoogteverschil tussen de rij waar je aan het haken bent en de rij eronder. Met een paar halve vasten is dat snel opgelost.

En dit was het resultaat:


Het vervolg was een groen e-readerhoesje voor mijn zus en een blauw telefoonhoesje voor mijn andere zus. Om het groene hoesje een beetje te pimpen, haakte ik er met halve vasten een wit streepje omheen. Maar al snel bleek dat het hoesje niet meer meegaf, ik kreeg de e-reader er met geen mogelijkheid meer in. Uiteindelijk heb ik drie witte streepjes gemaakt op de voorkant van het hoesje, zodat het hoesje wat elastischer bleef.

Het telefoonhoesje maakte ik met vasten en de stersteek. Wil je de stersteek ook proberen? Ik vond een handig instructiefilmpje in het Nederlands op de website van Garnstudio.

De twee blauwe hoesjes zijn gemaakt met Catania Grande (100% katoen). De groene maakte ik van katoen van de Wibra en hiervoor gebruikte ik een dubbele draad (op de foto goed te zien). 

 En nu... nu ben ik begonnen aan een omslagdoek voor mijn moeder. Het is een cadeau, dus ik kan er nog niet teveel van laten zien. Anders is de verrassing er al af! Als dit megaproject af is, laat ik jullie snel het resultaat zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten